www.archive-se.com » SE » M » MIGRATIONSVERKET.SE

Total: 1309

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Aktuellt - Migrationsverket
    aktörer Startsida Lämna Sverige För dig som sökt asyl Återvandring Svensk medborgare Permanent uppehållstillstånd Tidsbegränsat uppehållstillstånd Skolresor inom EU Ansökan och blanketter Frågor och svar Aktuellt Startsida Lämna Sverige Aktuellt Skriv ut Aktuellt Lämna Sverige 2012 04 20 Frivillig återvandring Den 28 maj hålls ett seminarium med titeln Migranters intresse och erfarenheter Gränsöverskridande aktiviteter cross migration till Burundi och Irak Läs mer Kontakta oss Nyhetsarkiv 2012 April Mars Februari Januari
    http://www.migrationsverket.se/info/341.html (2012-05-13)


  • Arbeta i Sverige - Migrationsverket
    inresan Du registrerar dig genom att fylla i blanketten Registrering av uppehållsrätt nr 140011 Du kan välja att skicka in ansökan eller att lämna in den till någon av Migrationsverkets tillståndsenheter Du kan också ansöka här på webbplatsen Observera att tillståndsenheten i Solna har andra rutiner Detta ska du skicka med din ansökan För att din uppehållsrätt ska bli registrerad måste du skicka med en kopia på ett giltigt pass eller nationellt identitetskort där medborgarskapet framgår Du ska också skicka med dokument som visar att du tillhör någon av nedanstående kategorier Arbetstagare Om du är arbetstagare ska du skicka med ett anställningsbevis från arbetsgivaren där anställningstiden och anställningsformen framgår Beviset ska vara skrivet och undertecknat av din arbetsgivare Förutom arbetsgivarens namn adress och telefonnummer ska en kontaktperson hos arbetsgivaren anges Dessutom ska företagets organisationsnummer och vilka arbetsuppgifter du ska utföra framgå På beviset ska det också stå hur många timmar per vecka du ska arbeta Använd gärna blanketten Anställningsintyg för medborgare i en EU EES stat och personer med status som varaktigt bosatta i en annan EU stat nr 227021 Egen företagare Om du är egen företagare ska du kunna visa för Migrationsverket att du har en verksamhet i Sverige Verksamheten behöver inte ha startat eller ge resultat men du ska kunna visa att planering och förberedelser är igång Om du redan har ett företag måste du kunna visa att företaget är verksamt För att visa det kan du till exempel skicka med F skattsedel registreringsbevis för företaget marknadsplan för företaget hyreskontrakt för nödvändiga lokaler för verksamheten bevis på tidigare erfarenheter och kompetens inom området fakturor från företaget kvitto fakturor på inköpt material momsredovisning överlåtelsehandlingar om du köpt en redan etablerad rörelse Migrationsverket kommer att kontakta dig om du behöver skicka in fler handlingar Tillhandahållare av tjänst Om du erbjuder
    http://www.migrationsverket.se/info/147.html (2012-05-13)

  • Studera i Sverige - Migrationsverket
    Registrering Detta ska du skicka med din ansökan Registreringsbeviset Vid inresan till Sverige behöver du ett giltigt pass eller ett identitetskort där medborgarskapet framgår Du har rätt att arbeta under studietiden Detsamma gäller dina familjemedlemmar Medborgare i Schweiz Är du medborgare i Schweiz ska du ansöka om uppehållstillstånd För mer information se sidan Medborgare i Schweiz Nordiska medborgare Nordiska medborgare kan vistas och bo i Sverige utan några krav på registrering eller uppehållstillstånd Registrering En person som har uppehållsrätt ska registrera sig hos Migrationsverket senast tre månader efter inresan Du registrerar dig genom att fylla i blanketten Registrering av uppehållsrätt nr 140011 Du kan välja att skicka in ansökan eller att lämna in den till någon av Migrationsverkets tillståndsenheter Du kan också ansöka här på webbplatsen Observera att tillståndsenheten i Solna har andra rutiner Detta ska du skicka med din ansökan För att bli registrerad som studerande ska du skicka med en kopia på ett giltigt pass eller nationellt identitetskort där medborgarskapet framgår Du ska också skicka med ett antagningsbevis till en utbildning på lägst gymnasienivå en försäkran som du själv skrivit under där du intygar att du har tillräckligt med pengar för din försörjning dokument som visar att du har en heltäckande sjukförsäkring som gäller i Sverige För att du ska bli registrerad så fort som möjligt är det viktigt att din anmälan om registrering är undertecknad och att du skickar in de handlingar som Migrationsverket frågar efter Registreringsavgift Det kostar inget att registrera sig Registreringsbeviset Registreringsbeviset skickas till din adress i Sverige Beviset gäller tillsvidare behöver inte förnyas och gäller så länge du är bosatt i landet under förutsättning att du uppfyller ovanstående krav När du har vistats lagligt och med uppehållsrätt i Sverige i fem år utan uppehåll har du permanent uppehållsrätt Om du vill ha ett
    http://www.migrationsverket.se/info/149.html (2012-05-13)

  • Person med egna medel - Migrationsverket
    registrera dig hos Migrationsverket Registrering Detta ska du skicka med din ansökan Registreringsbeviset Vid inresan till Sverige behöver EU EES medborgare ett giltigt pass eller ett identitetskort där medborgarskapet framgår Medborgare i Schweiz Är du medborgare i Schweiz ska du ansöka om uppehållstillstånd För mer information se sidan Medborgare i Schweiz Nordiska medborgare Nordiska medborgare kan vistas och bo i Sverige utan några krav på registrering eller uppehållstillstånd Registrering En person som har uppehållsrätt ska registrera sig hos Migrationsverket senast tre månader efter inresan Du registrerar dig genom att fylla i blanketten Registrering av uppehållsrätt nr 140011 Du kan välja att skicka in din ansökan eller att lämna in den till någon av Migrationsverkets tillståndsenheter Observera att tillståndsenheten i Solna har andra rutiner Detta ska du skicka med din ansökan Du ska bifoga en kopia på ett giltigt pass eller nationellt identitetskort där medborgarskapet framgår För att bli registrerad som en person med tillräckliga medel ska du också skicka med dokument som visar att du har tillräckliga medel för din försörjning genom till exempel en pension från hemlandet eller en förmögenhet Om någon annan ska stå för din försörjning ska du lämna in dokument som styrker att han eller hon har medel för detta dokument som visar att du har en heltäckande sjukförsäkring som gäller i Sverige Om du har familj som följer med dig till Sverige måste dina tillgångar räcka till att försörja även dem Det är viktigt att du undertecknar din ansökan och skickar in de handlingar som Migrationsverket frågar efter för att du ska bli registrerad så fort som möjligt Registreringsavgift Det kostar inget att registrera sig Registreringsbeviset Registreringsbeviset skickas till din adress i Sverige Beviset gäller tillsvidare behöver inte förnyas och gäller så länge du är bosatt i landet under förutsättning att du uppfyller ovanstående krav
    http://www.migrationsverket.se/info/199.html (2012-05-13)

  • Familjemedlemmar - Migrationsverket
    Flytta till någon som inte är EU EES medborgare eller som är svensk medborgare Om du är medborgare i ett land utanför EU EES Permanent uppehållsrätt Permanent uppehållskort Varaktigt bosatt i annat EU land Varaktigt bosatt i Sverige Ansökan och blanketter Avgifter Överklaga Frågor och svar Aktuellt Startsida För EU EES medborgare Familjemedlemmar Skriv ut Familjemedlemmar På de här sidorna finns information om reglerna för den som vill flytta till en anhörig i Sverige och där en av parterna är EU EES medborgare Flytta till EU EES medborgare Här finns information för dig som är EU EES medborgare och ska flytta till en annan EU EES medborgare i Sverige dock inte svensk medborgare Flytta till någon som inte är EU EES medborgare eller som är svensk medborgare Här finns information för dig som är EU EES medborgare och ska flytta till någon som inte är EU EES medborgare eller som är svensk medborgare Om du kommer från ett land utanför EU EES Här finns information om du själv kommer från ett land utanför EU EES området och ska flytta till en EU EES medborgare som är bosatt i Sverige dock inte svensk medborgare This page in English Kontakta oss EU
    http://www.migrationsverket.se/info/193.html (2012-05-13)

  • Flytta till en EU/EES-medborgare - Migrationsverket
    familjemedlemmar räknas makar registrerade partner och sambor barn under 21 år eller äldre barn som är beroende av föräldrarna för sin försörjning föräldrar som är ekonomiskt beroende av barn som bor i Sverige Observera att föräldrar till studerande inte har någon uppehållsrätt För att räknas som sambo krävs att du och din partner bott tillsammans en viss tid Till exempel är det inte tillräckligt att ha bott tillsammans under ett besök i Sverige Om du planerar att gifta dig registrera partnerskap eller bli sambo har du inte uppehållsrätt och kan inte få uppehållskort Registrering En person som har uppehållsrätt ska registrera sig hos Migrationsverket senast tre månader efter inresan Du registrerar dig genom att fylla i blanketten Registrering av uppehållsrätt nr 140011 Du kan välja att skicka in din ansökan eller att lämna in den till någon av Migrationsverkets tillståndsenheter Observera att tillståndsenheten i Solna har andra rutiner Detta ska du skicka med din ansökan För att bli registrerad som familjemedlem till en EU EES medborgare ska du skicka med dokument som visar att du uppfyller villkoren för detta kopia på giltigt pass eller ett identitetskort där medborgarskapet framgår handlingar som visar att din anhörige fortfarande har uppehållsrätt till exempel ett anställningsbevis eller kontoutdrag som visar att tillräckliga medel finns vigsel äktenskapsbevis eller bevis om registrerat partnerskap gäller makar registrerade partner folkboksföringsbevis hyreskontrakt eller köpebevis för bostad gäller sambopar födelsebevis gäller barn folkbokföringsbevis från hemlandet och bankutdrag som visar att man regelbundet fått ekonomiskt stöd från föräldern barnet gäller föräldrar och barn över 21 år Om din familjemedlem har uppehållsrätt i Sverige som studerande ska du dessutom skicka med en försäkran om att det finns tillräckligt med pengar för er försörjning dokument som visar att det finns en heltäckande sjukförsäkring som gäller i Sverige för samtliga familjemedlemmar Det är viktigt
    http://www.migrationsverket.se/info/194.html (2012-05-13)

  • Flytta till någon som inte är EU/EES-medborgare eller som är svensk medborgare - Migrationsverket
    föräldrar till den som är bosatt i Sverige Du måste kunna visa att du bott tillsammans med din släkting omedelbart före hans eller hennes flytt till Sverige och att ni hade ett beroendeförhållande redan i hemlandet som gör det svårt för er att leva åtskilda Med beroendeförhållande menas att du är ekonomiskt socialt och känslomässigt beroende av din släkting som bor i Sverige Ansöka om uppehållstillstånd Du ansöker om ett uppehållstillstånd genom att fylla i blanketten Ansökan om uppehållstillstånd för bosättning i Sverige nr 160011 samt blanketten EU EES bilaga A första ansökan nr 222021 Vid en ansökan för barn under 18 år ska du använda blanketten Ansökan om u ppehållstillstånd för bosättning för barn under 18 år nr 162011 Du kan välja att skicka in ansökan eller att lämna in den på någon av Migrationsverkets tillståndsenheter Observera att tillståndsenheten i Solna har andra rutiner Du som får uppehållstillstånd kommer att få ett uppehållstillståndskort Kortet är ett bevis på att du har uppehållstillstånd För att Migrationsverket ska kunna utfärda uppehållstillståndskort kommer du att fotograferas och få lämna fingeravtryck i samband med att du lämnar in din ansökan eller när du fått uppehållstillstånd Detta ska du skicka med din ansökan När du lämnar in en ansökan om uppehållstillstånd ska du skicka med en kopia på ditt pass där medborgarskapet och passets giltighetstid framgår vigselbevis eller äktenskapsbevis gäller gifta par och registrerade partner familjebevis för personen som bor i Sverige folkbokföringsbevis hyreskontrakt eller köpebevis för bostad eller andra dokument som visar att ni har en gemensam bostad gäller sambor födelse eller släktskapsbevis gäller barn under 18 år skriftligt medgivande från vårdnadshavare gäller barn under 18 år dokument som visar hur ni är släkt med varandra gäller andra nära släktingar intyg som visar att du och din släkting är beroende av varandra och
    http://www.migrationsverket.se/info/470.html (2012-05-13)

  • Om du är medborgare i ett land utanför EU/EES - Migrationsverket
    till Sverige behöver du ett giltigt pass Behöver du visum för att få resa in i Sverige ska du ansöka om det på en svensk ambassad eller konsulat före inresan Om du har uppehållsrätt kommer du att få uppehållskort För att kunna utfärda ett uppehållskort krävs foto Om du lämnar in din ansökan vid någon av Migrationsverkets enheter kan du i vissa fall bli fotograferad redan när du lämnar in ansökan Om lämnar in din ansökan via webben via post eller vid en utlandsmyndighet måste du fotograferas vid någon av Migrationsverkets tillståndsenheter innan vi kan tillverka ditt kort Vilka familjemedlemmar omfattas Familjemedlemmar till arbetstagare egna företagare tillhandahållare av tjänster studerande eller personer som har tillräckliga medel för sin försörjning har uppehållsrätt och kan få uppehållskort i Sverige Som familjemedlemmar räknas make maka registrerad partner sambo barn under 21 år eller äldre barn som är beroende av föräldrarna för sin försörjning föräldrar som är ekonomiskt beroende av barn som bor i Sverige Observera att föräldrar till studerande inte har uppehållsrätt Om du planerar att gifta dig registrera partnerskap eller bli sambo har du inte uppehållsrätt och kan inte få uppehållskort För att du ska räknas som sambo måste ni ha bott tillsammans viss tid Att ni bott tillsammans under ett turistbesök räcker inte Ansöka om uppehållskort Om du vill stanna i Sverige längre än tre månader ska du ansöka om uppehållskort hos Migrationsverket senast tre månader efter inresan Du ansöker genom att fylla i blanketten Ansökan om uppehållskort nr 144011 Du kan välja att skicka in din ansökan eller att lämna in den till någon av Migrationsverkets tillståndsenheter Observera att tillståndsenheten i Solna har andra rutiner Du har också möjlighet att ansöka innan du reser till Sverige Du lämnar då in din ansökan på en svensk ambassad eller ett svenskt konsulat För barn under 18 år måste vårdnadshavaren godkänna ansökan genom att skriva under den Detta ska du skicka med din ansökan För att kunna få ett uppehållskort behöver du skicka med dokument som visar att du uppfyller villkoren för detta Du ska skicka med kopia på giltigt pass vigsel äktenskapsbevis eller bevis om registrerat partnerskap gäller makar registrerade partner folkboksföringsbevis hyreskontrakt köpebevis för bostad eller annan handling som visar att ni bott tillsammans gäller sambopar födelsebevis gäller barn folkbokföringsbevis från hemlandet eller bankutdrag som visar att du regelbundet fått ekonomiskt stöd från din förälder eller ditt barn gäller föräldrar och barn över 21 år Du ska också skicka med handlingar som visar att din anhörige fortfarande har uppehållsrätt Du som är anhörig till en arbetstagare kan bifoga ett anställningsbevis Du som är anhörig till en egen företagare kan bifoga f skattsedel marknadsplan momsredovisning överlåtelsehandling fakturor kvitton Du som är anhörig till en studerande kan bifoga försäkran om att det finns tillräckliga medel för er försörjning heltäckande sjukförsäkring som gäller för alla familjemedlemmar i Sverige Du som är anhörig till en person med tillräckliga medel för er försörjning kan bifoga kontoutdrag uppgifter om era kostnader för boende i Sverige Om du
    http://www.migrationsverket.se/info/145.html (2012-05-13)